söndag 28 oktober 2007

Skissar ,,,,,,,,

Min lust och energi skall jag för omväxlings skull lägga på att måla med akryl på duk. Jag har inhandlat tre- tavlor, för att kunna gestalta delar av min konflikt, prestationsångest. Jag vill skapa en konflikt, i form av olika motiv 3- steg. Därmed övervägande färger i grönt.

Den första skissen, oberäkneligt och skört.

Abstrakt – något som stiger upp mot himlen, liknande ett högt torn. En lutande form ger mer rörelser i bilden, den har sin plats i havet (konflikt). Vad kan finnas på toppen av detta liknande torn? Det oberäkneliga – en svart korp kan symbolisera den tanken. Eller ett ägg, som när som helst kan gå sönder, omöjligt att ta reda på. Jag vet inte själv vad det ska bli. Jag börjar med att skissa måla en tavla.

Kan jag forma tredimensionellt, kanske i glasskärvor?


Ibland känns det som dagarna bara rusar förbi och det kan utforma sig i stress. Jag är förvirrad. Man når inte det mål man vill förverkliga. Alla andra kan det mycket bättre än jag - att inte mäkta med. Till exempel med ordspråket ”Gräset tycks vara grönare på andra sidan”

Jag vet att drömmar och visioner finns i varje människa, inspiration, spontanitet, temperament sker förhoppningsvis en förvandling med hjälp av fantasin och minnet. Jag måste bara våga vara spontan. Jag måste hitta känslan och avbilda det som är väsentligt, och inte efterliknande. Förenklingar är ändå nödvändiga när man skall beskriva verkligheten.


Torsdag 25/10 2007

Idag har jag börjat måla lite, med akrylfärger. Det var verkligen kul, att fånga den känslan hur motivet växer fram på duken. Det börjar bli ett torn i olika gröna fält, kubism.
Jag kanske skulle vara lite mer noggrann imorgon, som att få till alla olika fält i grönt, försöka hitta formen av skärvor i glas..... Tänker ändå fortsätta med att få till bakgrunden, och pröva mig fram med dimma.


2 kommentarer:

Camilla Wu sa...

Minns du tavlan jag målade (eller påbörjade) den där dagen då jag tog semester från Munkedal (finns på min andra blog), den har titeln "prestationsångest".

Prestationsångesten är min ständiga fiende om du löser gåtan om hur man blir av med den så kan du gärna meddela mig svaret.

Lysekil_evabengtsson sa...

Jag vet inte svaret ännu, men utifrån denna tavlan kommer en ny gestaltning, jag hoppas att den påverkar eller störa den första gestaltningen. Jag vet inte vart utvecklingen bär, men visst har jag känt prestationsångest lika mycket som förvirring.