söndag 28 oktober 2007

Konflikt

Konflikt
I den förra kursen har jag tänkt mycket på människan, samhället, och vad offentlig konst är. Ett publikt rum kan handla om ett personligt begär – en dröm att vara någon annan.



Havet och drömmarna
Det är här i närheten av havet som fantasin öppnar sig och ger utblick över en större värld. Konflikter finns inte bara i yttre mening utan också inre, till exempel de vardagliga livsvillkoren. Visionerna de ofta drömmande synerna fastnar och blir till en verklighet. Utifrån min analys, och ett urval av konkreta detaljer som skärgårdshus, den vita stranden, musslorna, vassen gjorde att jag kan fortsätta att ta naturen till mig. Drömmar och visioner finns i varje människa och de tar aldrig slut.

Konsten är grunden för all uppfostran, det ansåg redan Platon, om man med begreppet konst menar estetiska aktiviteter i vid mening och det gjorde Platon. Gemensamt för de stora pedagogiska filosoferna är att samtliga poängterar elevens aktiva och kreativa skapande. Mångfalden - elevens sätt att tänka skall göras synliga till föremål för en ny diskussion och reflektion.

Inga kommentarer: